Werkwijze

Bij Purple Pigeon geloven wij dat een succesvol websiteproject valt of staat met een hechte samenwerking tussen klant en leverancier en met een gestructureerde werkwijze. Daarom gebruiken wij bij de uitvoering van elk project een duidelijke en stapsgewijze aanpak. Deze aanpak bestaat uit vier gelijkwaardige fases. Kort samengevat zijn dit: strategie, ontwerp, ontwikkeling en ondersteuning. Door deze onderverdeling te maken bereiken wij doelmatigheid en effectiviteit. Waarmee de ultieme voordelen voor jou neerkomen op lagere kosten en optimale resultaten.

Klik om meer te lezen over strategie...

Strategie

Wil je een succesvolle website laten bouwen, dan is het voor ons belangrijk om jou als ondernemer te leren kennen en inzicht in je organisatie te hebben. Wij luisteren naar de doelstellingen en ambities van jouw bedrijf, en leren wat er in jouw branche speelt. Het is belangrijk dat wij gezamenlijk goed analyseren en vastleggen wat je wilt bereiken met een website. Niet elke website heeft immers dezelfde doelstelling. De ene organisatie wil bijvoorbeeld vooral online informatie publiceren, terwijl een andere organisatie zich compleet richt op online verkoop van producten en/of diensten. Om de voor jou juiste online strategie te bepalen, bespreken wij met jou in één of twee gesprekken alles wat nodig is om je website te laten slagen! Hierbij zijn wij 100% transparant over onze werkwijze en kosten. En hierbij houden wij uiteraard altijd goed rekening met jouw éigen ideeën, wensen en budget. Hierna kunnen wij voor jou een korte en duidelijke offerte opstellen, die je van ons binnen enkele dagen ontvangt. Hierin leggen wij duidelijk vast wat wij precies voor je gaan bouwen, wat de kosten zijn, alsook alle overige afspraken die we met je gemaakt hebben. Uiteraard zijn deze gesprekken en de offerte voor jou volledig vrijblijvend en kosteloos!

Volgende stap
Klik om meer te lezen over ontwerp...

Ontwerp

Met de strategie als uitgangspunt, starten wij met het creëren van een online concept. Hierbij spelen vormgeving (het uiterlijk van de website) en functionaliteit een hoofdrol. Onze vormgever maakt voor jou een grafisch website-ontwerp, daarbij natuurlijk rekening houdend met jouw bestaande huisstijl en doelgroepen. Dit ontwerp presenteren wij vervolgens aan jou, als eerste opzet. Hierbij lichten wij toe waarom gekozen is voor het betreffende ontwerp. In onze uitleg nemen wij ook mee wat de actuele trends in website-ontwerp zijn, en hoe ons ontwerp hierop aansluit. Je wilt immers niet dat je website-ontwerp binnen de kortste keren alweer achterhaald is. Ook bouwen wij elke website altijd 100% responsive, zodat deze goed werkt op desktop, tablet en smartphone. Verder leggen wij uit hoe in ons ontwerp de gebruikersvriendelijkheid voor de bezoeker en de vindbaarheid in zoekmachines terugkomen; zaken die van groot belang zijn voor een goed presterende website. Tot slot krijg je natuurlijk uitgebreid de gelegenheid om ons feedback te geven. Al met al geeft deze presentatie jou direct een goede indruk van de look & feel van je project. Op basis van deze eerste presentatie, wordt het ontwerp vervolgens verder vastgelegd en uitgewerkt. Waarbij er altijd ruimte voor jou is om zaken bij te sturen. Met deze werkwijze zorgen wij ervoor dat jouw website, webshop of applicatie goed aansluit bij jou als klant en bij de doelen die je voor ogen hebt. Onze website-ontwerpen zijn creatief, markant en gericht op resultaat!

Volgende stap
Klik om meer te lezen over ontwikkeling...

Ontwikkeling

Nadat wij samen met jou de strategie en het websiteconcept hebben vastgelegd, en het grafisch ontwerp is gemaakt, kan gestart worden met de technische ontwikkeling van de website. Ons ontwikkelteam zal in deze fase het ontwerp om gaan zetten in een concrete website. En daarbij alle besproken functionaliteiten in deze website implementeren. Wij gebruiken hierbij de meest actuele technieken, zodat je verzekerd bent van een toekomstbestendige site, die perfect werkt op alle browsers en alle apparaten. Hierbij ontwikkelen wij websites altijd conform de standaarden van W3C. Dit zorgt ervoor dat - ongeacht de webbrowser die de bezoeker gebruikt - je website er consistent hetzelfde uitziet en hetzelfde werkt. Wij streven dus altijd naar een technisch hoogstaand en gebruikersvriendelijk product. Bij de bouw van je website implementeren wij ook het content management systeem waarvoor gekozen is. Verder zorgen onze ontwikkelaars voor alle benodigde en afgesproken koppelingen aan andere systemen. En voor de integratie van toepassingen die nodig zijn om de te website helemaal te laten werken zoals jij dat wilt. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het koppelen van je webformulieren aan een emailapplicatie, of het plaatsen van een chat-applicatie op je website zodat je direct contact met je bezoekers kunt onderhouden. Efficiëntie tijdens de productie staat bij ons hoog in het vaandel. Je kunt daarom zélf via onze test-server de voortgang van de ontwikkeling continu volgen. Hierdoor heb je altijd een actueel inzicht in de status van het project. En kun je bijsturen wanneer je bepaalde zaken toch eventueel op een andere manier geïmplementeerd wilt hebben. Aan het einde van de ontwikkelfase testen wij jouw website uitvoerig op alle wereldwijd meest gebruikte browsers en apparaten, zoals smartphones, tablets en desktopcomputers. Hierna wordt de website ter goedkeuring aan jou voorgelegd. Eventuele laatste wijzigingsverzoeken van jouw kant worden vervolgens door ons verwerkt. En wanneer je hierna 100% tevreden bent met het eindresultaat, plaatsen wij de site online. Je nieuwe website is nu toegankelijk voor iedereen, en wij zorgen ervoor dat Google jouw website zo snel mogelijk kan vinden.

Volgende stap
Klik om meer te lezen over ondersteuning...

Ondersteuning

Ook na live-gang van je website kan je op ons blijven rekenen voor ondersteuning. Dankzij het gebruik van een beheersysteem (CMS) op je website kun je natuurlijk direct zelf aan de slag met het bijwerken en plaatsen van bijvoorbeeld pagina’s, teksten en foto’s. Maar mocht je er toch even zelf niet uitkomen, dan kun je altijd rekenen op onze helpdesk, bereikbaar via chat, e-mail of telefoon. Het is goed dat je je ervan bewust bent dat actuele en relevante content van groot belang is voor je website. Bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat bezoekers regelmatig terugkeren naar je site. Maar ook voor een voortdurende vindbaarheid van je website in de zoekmachines. Een website is nooit klaar... Maar het up-to-date houden van je website vraagt uiteraard wel om regelmatig en gedegen redactioneel onderhoud. Je zult dus binnen jouw bedrijf moeten zorgen voor structurele capaciteit voor deze werkzaamheden. Heb je te weinig intern budget of tijd om dit te realiseren? Dan bekijken wij graag samen met jou hoe we het onderhoud zo in kunnen richten dat dit toch efficiënt en doeltreffend uit te voeren is. Hierbij kunnen wij desgewenst natuurlijk ook het redactioneel beheer van je website van je overnemen. Lees eventueel meer onder "Beheer". Verder is het van belang om van tijd tot tijd de prestaties en inhoud van je website te evalueren. Je wilt immers wel continu zoveel mogelijk rendement en resultaat uit de website halen! Ook hierbij kunnen wij je ondersteunen. Bijvoorbeeld door een driemaandelijks kort overleg, waarin wij je adviseren omtrent mogelijke verbeterpunten. Daarbij analyseren wij vooraf de actuele inhoud van jouw website en de bezoekersstatistieken, zodat snel helder te krijgen is waar de sterke en zwakke punten zich bevinden. Tot slot kunnen wij je natuurlijk ook ondersteunen bij latere uitbreidingen of het toevoegen van extra mogelijkheden aan je website.

 

Voordelen van Purple Pigeon:

  • Meer dan 20 jaar ervaring in website-bouw
  • Een vast en direct aanspreekpunt
  • Persoonlijk contact, korte lijnen
  • Responsive ontwerp voor de beste gebruikerservaring
  • Gedegen en brede technische kennis en know-how
  • Kennis van SEO (zoekmachine-optimalisatie)
  • Gebruiksvriendelijk onderhoud voor webredacteuren
  • Maatwerkkoppelingen met externe systemen
  • Uitmuntende en snelle ondersteuning
  • Full-service Internetbureau

Vraag kosteloos een offerte bij ons aan, of bel eerst eens voor een vrijblijvende afspraak.